Skip to main content
 

Supplementen

Je lichaam en brein goed voeden lukt niet altijd met je alledaagse dieet. Bij ViaJacqueline krijg je advies op maat welke supplementen jou vitaler maken. Het gaat altijd om een totaaladvies over leefstijl, voeding en mind.

De kracht van supplementen

Supplementen kunnen:

  • de stofwisseling/spijsvertering ondersteunen
  • het brein ondersteunen
  • het immuunsysteem versterken
  • herstel na ziekte ondersteunen, bijvoorbeeld bij infecties zoals Covid 19 en long-Covid

Overvloed en toch ondervoed, hoe kan dat?

Hoewel we denken gezond te eten, zijn veel van onze welvaartziekten een direct gevolg zijn van het Westerse eet- en leefpatroon. Onze Westerse eetgewoonte, opvoeding en leefomgeving hebben invloed, maar ook fabrikanten, fastfoodketens en de media. We eten over het algemeen te veel en krijgen toch te weinig (micro-)nutriënten binnen. Ons eten is bovendien te hoog-calorisch in relatie tot hoeveel we bewegen. Veel mensen zitten te veel. Eigenlijk zijn we in tijden van overvloed, ondervoed. Dit alles ondermijnt ons immuunsysteem en werkt laaggradige ontstekingen in de hand.

Minder voedingswaarde door gif en bemesting

Een deel van die ondervoeding kunnen we oplossen door gedrag. Daar komt bij dat de bodem waarop geteeld wordt, tegenwoordig erg erg arm is aan micronutriënten. Door gewassenbeschermingsmiddelen en intensieve bemesting groeien gewassen snel en ze bevatten hierdoor veel minder micronutriënten. Veel voedsel is ook nog eens bewerkt, ten koste van de voedingswaarde. Dit betekent dat de alom bekende uitspraak, dat gevarieerde voeding voldoende is en dat aanvulling met vitaminen en mineralen niet nodig is, ter discussie staat.

Stress zorgt voor tekorten aan voedingsstoffen

Last but not least zorgt onze gehaaste levensstijl en stress ervoor dat we de juiste voedingsstoffen minder goed opnemen en het lichaam veel minder selectief wordt in de opname van voedingsstoffen. Haastig, te veel en te vaak op een dag eten heeft ook invloed op onze stofwisseling en ons brein.

Wat kunnen supplementen zijn goed voor jou?

Wil jij ook meer energie en ontspanning? Ik ga graag met je aan de slag en geef je advies over tekorten en hoe je die kunt aanvullen.

Ik wil meer weten over supplementen ➙

Contact

Jacqueline Kaaijk
Weverstraat 65a
6862DK Oosterbeek
06-22954561
info@viajacqueline.nl
LinkedIn
Inspiratie

NVA D0831
LVNT 10001020666
AGB 90-021569
AGB Praktijk 90-00345
RBCZ 308124R
KvK 09203652
BTW NL002102946B05