Skip to main content
 

Body & Brein Balans

Sta je op een keerpunt in je leven? Ben je er klaar voor de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling te maken? Ik ondersteun je graag bij het maken van jouw mooiste stappen. We gaan samen onderzoeken wat jou ervan weerhoudt je beste leven te leiden.

Lichaam, emoties en energie in balans

Je hebt zelf heel veel invloed op hoe je je voelt. Je lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Maar: vaak staan onbewuste overtuigingen, conditionering en geblokkeerde emoties dat vermogen in de weg zijn werk te doen. Als lichaam, emotie, brein en energie met elkaar in balans zijn, kan jouw zelfherstellend vermogen (weer) zijn werk doen.

Ik wil meer weten over deze coaching ➙

Past Body & Brein Balans bij jou?

Body & Brein Balans is geschikt voor:

  • mensen die voor een grote verandering staan
  • sporters die hun prestaties willen verbeteren
  • (hoog)gevoelige kinderen
  • medewerkers die moeite hebben met hun work-life balance
  • ruiters die meer verbinding met hun paard willen
  • mensen die klachten hebben door stress of een burnout

Coachingsessies: op weg naar balans

Ik coach je in jouw ontwikkeling naar balans zodat jij vertrouwen krijgt in je eigen kunnen, jouw energie weer gaat stromen en er ruimte is om gelukkig en ontspannen te zijn. In persoonlijke sessies bied ik je de tools om contact te maken met je onderbewuste en jouw patronen en programma’s te interpreteren. Eén sessie duurt tussen de 30 minuten en 1,5 uur, afhankelijk van de methodes die we inzetten.

Jouw vraag of klacht benader ik holistisch: we gaan zowel fysiek, emotioneel als mentaal aan de slag. Waar in je lichaam uit zich bijvoorbeeld stress? Hoe komt dat en hoe kunnen we jouw fysieke klachten wegnemen?

Keuze uit methodes

Ik hanteer een holistische aanpak om lichaam, emotie en brein in balans te brengen. We kiezen daarbij samen welke methoden het beste bij jouw vraag passen. Soms is dat een fysieke aanpak, soms een mentale en soms een combinatie.

Methodes die we (kunnen) inzetten bij Body & Brein Balans:

Neuro-Emotionele Integratie (NEI)

NEI is een effectieve methode om onbewuste programma’s in kaart te brengen. Door spiertesten achterhalen we welke emotionele blokkades uit het verleden je in het heden in de weg staan om je verlangens voor de toekomst te bereiken. Neuro-Emotionele Integratie maakt je bewust van dit proces, geeft je inzicht in jouw gedragspatronen en ondersteunt je bij het wegnemen van de blokkades.

Neuro-Linguïstisch Programmeren

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een communicatietechniek die inzicht geeft in hoe je informatie opneemt en opslaat, hoe je je gedachten weergeeft en welk gedrag je erdoor vertoont. NLP maakt potentiële kwaliteiten vrij, zodat je je doelen kunt bereiken en tot grotere prestaties in staat bent. Deze methode maakt je flexibeler in je gedrag en succesvoller in je interactie met anderen.

Psych-K

Psych-K herschrijft belemmerende overtuigingen in het onderbewuste. Waarom verlopen veranderingsprocessen zo moeilijk? Waarom vallen goede voornemens na een dag of drie al in het water? Waarom lukt het niet om, ondanks goede wil, te genezen? De oorzaak ligt in je onbewuste programma’s: de oude emoties en bijbehorend gedrag die bepaalde situaties bij je oproepen. Je onderbewuste is voor 95% sturend op je gedrag!. Psych-K zet de onbewuste, belemmerende programma’s om in bekrachtigde overtuigingen, waardoor je ten volle kunt leven en weer grip krijgt. Deze methode werkt snel en effectief.

Acupunctuur

Acupunctuur maakt gebruik van je energiebanen waardoor de Qi stroomt van en naar organen, zintuigen en diverse weefsels in het lichaam. Op deze energiebanen, of meridianen, liggen acupunctuurpunten. Door deze punten te behandelen kan je energiehuishouding worden gereguleerd, ook waar het de balans tussen lichaam en geest betreft. We werken onder andere met naalden om de energiestroom te beïnvloeden, met moxa (bijvoetskruid) om acupunctuurpunten op te warmen en cupping (glazen bollen) om energieblokkades op te heffen.

Dry Needling

Dry Needling is een naaldtechniek die spanning in spieren vermindert door spieren aan te prikken met acupunctuurnaalden. De knopen (zogeheten ‘triggerpoints’) in spieren veroorzaken pijn bij de knoop en vaak ook op andere plaatsen in het lichaam. Dry Needling ontspant de triggerpoints en vermindert zo klachten bij blessures, stijve spieren en spierpijn.

Ik wil meer weten over deze coaching ➙

Contact

Jacqueline Kaaijk
Weverstraat 65a
6862DK Oosterbeek
06-22954561
info@viajacqueline.nl
LinkedIn
Inspiratie

NVA D0831
LVNT 10001020666
AGB 90-021569
AGB Praktijk 90-00345
RBCZ 308124R
KvK 09203652
BTW NL002102946B05