Skip to main content
 

Meditatie

Meditatie is een mentaal medicijn tegen stress. Door te mediteren breng je rust  in je lichaam en geest. Daardoor krijgt je lichaam de ruimte om in balans te komen, te herstellen en onze creativiteit aan te spreken.

Als je mediteert  versterk je de delen van je hersenen die je geluksgevoelens reguleren en open je de deur naar je onderbewustzijn. Meditatie is voor je brein wat de sportschool is voor je lijf.

Bekijk de workshop Meditatie ➙

Mediteer jezelf naar een beter brein

Wat als je iedere dag de tijd neemt om een kwartier tot een half uur te mediteren? Doen! Want na 8 weken zijn veranderingen in je brein door meditatie letterlijk zichtbaar op hersenscans. Het deel in het brein wat verantwoordelijk is voor leren, concentratie en geheugen groeit en het deel dat geactiveerd wordt bij angsten slinkt. Je mediteert jezelf naar een ander brein.

Dit levert mediteren jou op

Meditatie zorgt voor:

  • minder spanning in je lichaam
  • een lagere bloeddruk, cholesterol en suikerspiegel
  • een betere gezondheid, geheugen, slaap en leerprestatie
  • een beter zelf-reflecterend vermogen
  • meer concentratie, pro-activiteit en creativiteit
  • minder angsten en controlebehoefte
  • betere seksualiteit, communicatie en relaties
  • meer vervulling en geluksgevoel
Bekijk de workshop Meditatie ➙

Wat is het verschil tussen ontspanning, mindfulness en meditatie?

Grofweg kan je zeggen dat ontspanning en mindfulness manieren zijn om het zenuwstelsel tot rust te brengen en in het hier en nu te zijn. Mindfulness is synoniem voor aandacht.

In meditatie kom je in een diepere staat van ontspanning waarbij je oude pijn, die stress geeft, kan loslaten. Je schept de ruimte om het zelfherstellend vermogen van je lichaam in te schakelen. Je traint je brein naar helderheid, creativiteit en ‘scheppend’ vermogen.

Workshop meditatie

Bij ViaJacqueline kun je workshops meditatie volgen. Ik laat je kennismaken met verschillende vormen van meditatie. Hierbij maak ik gebruik van visualisatie, ademhaling, zelfreflectie en ontspanning. Ik zorg dat je op ieder moment van de dag tools in handen hebt die je, afhankelijk van je tijd en je gemoed, toe kunt passen. Je ondervindt ook welke tools het beste bij jou passen.

Je krijgt naast ervaring ook veel theoretische onderbouwing tijdens de workshops. Kennis is de voorloper van de ervaring. Hoe meer je leert over het waarom en het wat, hoe makkelijker het hoe wordt. De kans dat je meditatie in je dagelijks leven gaat integreren is veel groter.

De workshop meditatie volg je in een kleine groep van maximaal 10 personen. In zes bijeenkomsten van 3 uur leer je alles wat je moet weten om meditatie in je leven te integreren.

Mediteren is niet moeilijk. Jezelf ertoe zetten om ervoor te gaan zitten is de grootste uitdaging. En: het is de effort meer dan waard! Je wordt vele malen effectiever, creatiever en productiever in een veel kortere tijd.

Aanmelden en meer informatie

Wil jij leren mediteren? Meld je alvast aan via het inschrijfformulier en ik houd je op de hoogte van nieuwe startdata.

Contact

Jacqueline Kaaijk
Weverstraat 65a
6862DK Oosterbeek
06-22954561
info@viajacqueline.nl
LinkedIn
Inspiratie

NVA D0831
LVNT 10001020666
AGB 90-021569
AGB Praktijk 90-00345
RBCZ 308124R
KvK 09203652
BTW NL002102946B05